Piotr Maciaszek, Karol Pasternak, Aleksandra Hyz, Michał Niedośpiał,
Paulina Cziba, Justyna Puchalska, Marcin Cudnik
NOKE Architects
Nowoczesny, kosmopolityczny street food premium w zabytkowej przestrzeni ceglanych kolebek w dawnej leżakowni, mieszczącej się w szeroko nagradzanym kompleksie mixed use.
Celem projektantów było stworzenie wnętrza wyróżniającego się na tle istniejących już food courtów. W trzech ceglanych kolebkach, na powierzchni 1,5 tys. mkw, powstał wyjątkowy street food premium, do którego współtworzenia zostali zaproszeni najlepsi szefowie kuchni i barmani z całego świata. Architekci rozmieścili w przestrzeni 11 industrialnych konceptów gastronomicznych ze stali nierdzewnej.
Zaprojektowane na zasadzie otwartych kuchni koncepty zapraszają gości do podglądania kunsztu pracujących tu mistrzów gastronomii. Projekt dopełnia prawdopodobnie
największy drink bar w Warszawie, z kamiennym blatem i dekoracyjnym kandelabrem z setek szklanych płytek. Obok znajduje się kameralny wine bar z miedzianych okręgów, a całość zamyka chilloutowa przestrzeń ze specjalnie zaprojektowanymi lożami, której gigantyczna szklana ściana latem otwiera się na zielony dziedziniec. Nie mogło również zabraknąć sceny z DJ-em.
„Stworzyliśmy przestrzeń wielofunkcyjną. Została zaprojektowana tak, by służyć zarówno użytkownikom szukającym miejsca na śniadanie czy biznesową kawę, jak i tym, którzy lubią nocne życie, zabawę i potrzebują najlepszego miejsca na drinki w gronie przyjaciół” – NOKE Architects